Saturday, August 21, 2010

Joy and Clarity vragen en antwoorden met Saint-Germain


Door Alexandra Mahlimay en Dan Bennack
Cluj-Napoca, Roemenie
12.6.2010
www.joyandclarity.com

Vertaald door R.B.

Vraag:
Beste St. Germain. Mijn zoon heeft spraakproblemen sinds hij 3 of 4 jaar oud is en heeft ze nog steeds nu hij 33 is. Mijn vraag is deze: Wat is de beste manier, voor mij als ouder, om om te gaan met mijn zoon, aangaande de pijnlijke ervaringen waar hij doorheen gaat in zijn leven. Is de beste manier dit te doen door te erkennen dat zijn uitdagingen hier op aarde een hoger doel dienen? Het is soms pijnlijk te zien hoe mijn zoon hier mee worstelt.

Dank u voor uw antwoord.


Antwoord:

Je hebt gelijk ‘my dear’, soms is het moeilijk een geliefde te zien worstelen of te zien lijden en dat is iets wat ieder mens ooit ervaren heeft. In dit geval is het jouw zoon die worstelt. Als het het ouderschap betreft en je eigen kinderen, is het bijzonder moeilijk een geliefde te zien lijden of worstelen en daarin een hoger perspectief te zien.

Dit komt omdat je beïnvloed bent door je angsten voor het welbevinden van je kind. Dat is normaal voor bijna iedereen. Het is heel gemakkelijk door angsten bevangen te worden, die zijn geassocieerd met overtuigingen over lijden, eerder dan in plaats daarvan mogelijkheden te vinden die vreugde en welbevinden versterken. Angst voor lijden is diep ingebed in de menselijke ervaring. Dit maakt het extra moeilijk het doel achter het lijden en de uitdagingen te begrijpen die de ziel heeft gekozen. Als soort leren jullie nu pas begrijpen hoe angst voor lijden te overwinnen, door je contact met het dieper bewustzijn van wat de ziel wil.

Weet dat het niet nodig is je te laten leiden door angsten die opkomen als je getuige bent van het lijden van een geliefde. In plaats daarvan kun je bekijken wat er gebeurt en jezelf openstellen voor de mogelijkheid dat er een doel en een betekenis is voor het wezen dat voor je staat in menselijke vorm. Open jezelf voor de mogelijkheid dat jouw angsten getransformeerd kunnen worden in liefhebbende compassievolle acceptatie en dat je in deze acceptatie de sleutels zult vinden om vreugde, geluk en welbevinden te creëren, zelfs middenin zo’n uitdaging als deze. Het eerste wat je zou kunnen doen om je op angst gebaseerde antwoord op dit lijden te veranderen, is naar jezelf te kijken.

Kijk hoe jij je voelt, observeer hoe je lichaam reageert en vraag jezelf af wat je denkt in deze momenten.

Je zult in gaan zien hoe je zijn situatie beoordeelt en dan zul je ook zien hoe jouw oordelen samenzweren om zijn levensuitdagingen als fout te bestempelen. Als je eenmaal zijn situatie als fout hebt beoordeeld, niet eerlijk of onverdiend, dan heb je al besloten op je gebruikelijke manier te reageren. Dat wil zeggen dat jij in je ‘mind’ niet in staat bent je te verbinden met, of het op zielsniveau onderliggende doel te begrijpen van zijn ervaringen. En in jouw emotionele staat zul je eerder met angst, verdriet, wanhoop en depressie reageren dan met een vorm van compassie, die je in staat stelt liefde te geven zonder overmand te raken door de moeilijkheden wat betreft zijn uitdagingen.

Dus vraag jezelf af; Wat zou er gebeuren als jij naar zijn situatie zou kunnen kijken. En door deze te observeren zou je kunnen zien dat zijn uitdagingen iets zijn dat zijn ziel gekozen heeft om te ervaren in dit leven. Maar dat er als zodanig niets fout is met zijn situatie, zijn uitdagingen of met hemzelf. Hoe zou je reactie veranderen en hoe zou je angst voor zijn lijden zich wijzigen, zou je anders denken, anders voelen of anders handelen hem aangaande, met betrekking tot dit issue. Als je jezelf losmaakt van je angst voor zijn lijden en je gelijktijdig opent voor de mogelijkheid dat zijn ziel hier een doel mee heeft, dan kun je de situatie gaan accepteren. En in deze acceptatie en niet oordelen ben je in staat je manier van voelen en denken hierover te veranderen. Dit zal je angst wegnemen en je kracht geven díe liefde en support te geven die hij echt kan gebruiken op zielsniveau én ook op het menselijk vlak.

Het zal een groot voorbeeld zijn om te zien en te volgen voor iemand anders in je omgeving die ook zou willen veranderen………… en in dit geval zou iedereen bekrachtigd worden door jouw beslissing anders te denken en anders te handelen en zich daardoor veel gelukkiger gaan voelen, wat betreft de omstandigheden en de uitdagingen die deze dappere ziel, die jij kent gekozen heeft.

Kun je het verschil zien?

Ik moedig je aan jezelf te observeren en te kijken welke veranderingen jij wilt maken.

Dank je voor je vraag ‘my dear’.


Voor het ontvangen van de nieuwste vertalingen, Abonneer je hier.
Wil je het bericht doorsturen,
Klik dan hier.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
If you would like to be notified when new material is published, please send an email to joy.clarity@gmail.com and include the words "Join Mailing List" in the subject line.

copyright 2010 © Alexandra Mahlimay en Dan Bennack