Wednesday, November 19, 2008

"Alipersoonat 101: Kuka on 'ei riittävän hyvä'?" - Saint-Germain Kanavointi


Alexandra Mahlimay ja Dan Bennack
Cluj-Napoca, Romania
17.11.2008
www.joyandclarity.com

Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Saat viimeisimmät käännökset, Ilmoittaudu tästä.
Jos haluat jakaa tämän viestin kanssa ystävälle, klikkaa tästä.

Miten monta kertaa olet kysynyt itseltäsi: "Milloin saan ansaitsemaani hyvyyttä, erityisesti kaiken sen hyvän jälkeen, mitä olen tehnyt toisille?" Liian usein muistaakseni sen, useimmat teistä sanoisivat, ja tämä olisi perimmiltään oikein.

Entä kaikki ne kerran, kun sinulle sanottiin: "Tee sitä, mitä rakastat, ja rahaa seuraa siitä." - ja vain totesit, että kun teit sen, toiset eivät arvostaneet sitä, miten päätit palvella? Taaskin, useammin kuin ehkä välität muistaa.

Mitä merkitsee tuntea niin, että on "ei riittävän hyvä", vaikka kuinka kovasti yrittäisi? Ja miksi nämä tunteet näyttävät estävän hyvien asioiden tapahtumisen sinulle?

Se tunne, että olet "ei riittävän hyvä" tai ettet ole hyvä siinä, mitä teet, merkitsee sitä, että jossain syvällä sisälläsi et tunne olevasi rakkauden arvoinen ja uskot, että sinun on tehtävä jotain enemmän.

Tämä väärintulkinta syntyi, kun ensimmäisen kerran tunsit erillisyyttä ympärilläsi olevaan rakkauteen. Monille tämä tapahtui lapsuudessa. Kenties sinua kritisoitiin jostain sanomastasi tai tekemästäsi. Usein kuultiin sanat "olet ollut paha poika tai olet ollut paha tyttö". Olosuhteet eivät olleet niin tärkeät kuin niiden sinussa herättämät tunteet. Tunteet jotka asuvat sisälläsi, myös nyt.

Kun joku rakastamasi sanoo sinun olleen "paha", miten voit koskaan sen jälkeen toivoa, että tunnet "hyvää" itsestäsi, erityisesti jos sinua rangaistiinkin siitä? Sen sijaan sisäistät tuskan. Ja kun kertyy lisää näin tuskallisia kokemuksia, niin alat uskoa niiden olevan totta. Pian hyväksyt, että sinussa on jotain vikaa ja että sinun on yritettävä kovemmin voittaaksesi lähelläsi olevien hyväksynnän.

Ja näin matkasi kärsimykseen alkaa.

Sisäinen ristiriita omasta arvostasi

Joka kerta kun tunnet, että olet "ei riittävän hyvä", voit olla varma, että tuo osa on vakuuttunut siitä, että sinun on yritettävä kovemmin ollaksesi rakastettu. Tämä eristynyt itsetietoisuutesi osa näyttää olevan suorassa ristiriidassa sen ydinosasi kanssa, joka muistaa arvosi ja hyvyytesi.

Tämä sisäinen ristiriita on yleinen lapsilla, ja ellei sitä paranneta rakkaudella ja ymmärryksellä, se kannetaan aikuisuuteen. Tämänkaltaiset sisäiset ristiriidat voivat halvaannuttaa kykynne tuntea rakkautta, ja ne voivat estää teitä nauttimasta asioista, joita arvostatte eniten - joko työssä tai leikissä.

Valotyöntekijät ovat erityisen alttiita tälle ongelmalle. Vaikka tunnette olevanne motivoitunut palvelemaan myötätuntoisesti ja ymmärtävästi, niin se mitä teette, ei näytä olevan kyllin hyvää itsenne tai toisten mielestä.

Teillä on korkeat toiveet siitä, että teitä arvostetaan ja jopa palkitaan siitä, kuka olette, ja tämä kannustaa teitä antamaan lisää itsestänne, mutta taaskin mitättömin tuloksin. Mielenne kertoo teille, että olette tehneet kaiken oikein, mutta tyhjä tunne sydämessänne kertoo teille, ettei se riittänyt.

Totuus on, että olette oravanpyörässä. Olette ehdollistuneita yrittämään kovemmin ja kovemmin saadaksenne asiat oikein, koska syvällä sisällänne uskotte, että ette ole riittävän hyvä, jotta hyviä asioita tapahtuisi teille. Tämä uskomus voi juontaa juurensa torjuntaan, mitä koitte lapsena, vain siksi, että tunsitte häiriöt yhteydessänne toisten kanssa hyvin syvällisesti.

Kuka on "ei riittävän hyvä"?

"Ei riittävän hyvä" on osanne, joka tuntee, että ette ansaitse hyvien asioiden tapahtumista itsellenne tai tulemista rakastetuksi sellaisena, kuin olette. Tämä on osa elävää energiaanne - Henkeä mikä olette - joka vakuuttui varhain lapsuudessa siitä, että sen oli oltava erillään Jumalasta, teistä ja lähellänne olevista. Se tuntee uhkaa vielä tänäkin päivänä.

Tämä tietoisuutenne osa uskoo, että se on "sinä", mutta se ei ole. Se on alipersoona tai egonne sirpale. Sillä näyttää olevan oma elämänsä, mutta se on aktiivinen vain, silloin kun kohdistatte huomionne siihen - aina kun hyväksytte sen uskomuksen, että olette "ei riittävän hyvä". Todellisuudessa kyse on vain väärintulkinnasta siihen liittyen, kuka luulette olevanne.

"Ei riittävän hyvä" on yksi tärkeä alipersoonanne. Se on niin vakuuttunut arvottomuudestanne, ettei se voi kuvitella, että olette olemassa tuon kokemuksen ulkopuolella. Koska se uskoo siihen täysin, se odottaa näiden olosuhteiden toteutumista tietäen, että ennemmin tai myöhemmin teitä loukkaa joku, joka pitää teitä viallisena ja ei-rakastettavana.

"Ei riittävän hyvä" on myös sabotoija. Se ei salli teidän paeta omia uskomuksiaan siitä, kuka olette. Jos uskallatte tehdä jotain sellaista, mitä rakastatte - jotain missä olette hyvä tai minkä tekeminen tuntuu hyvältä - tämä tuntuu siitä uhkaavalta eikä se salli sitä. Se kertoo teille, että todellisuudessa olette "ei riittävän hyvä", ja koska näin on, ette voi mitenkään tuntea hyväksi oloanne mistään. Se muistuttaa teitä tästä uudestaan ja uudestaan, kunnes uskotte sen taas.

"Ei riittävän hyvä" vähättelee teitä epäilemällä ja tuomitsemalla siihen pisteeseen saakka, että hylkäätte sen, mikä teistä tuntuu hyvältä tai minkä tekemisestä nautitte. Jos tämä ei toimi, se vetää teihin toisten paheksunnan, jotta voitte syyttää heitä lannistumisestanne sen sijaan, että käsittelette omat arvottomuuden tunteenne.

Valotyöntekijän harhakuvia

Kuulostaako tämä tutulta? Monet teistä kamppailevat tämän kanssa. Väsymistä, lannistumista ja kauniita unelmia, jotka eivät toteudu, vaikka kuinka yritätte ilmentää niitä. Kohdistatte nämä takaiskut mielellänne ylösnousemusprosessiinne, mutta näin ei aina ole. Joskus ne ovat valotyöntekijän harhakuvia. Tällainen harhakuva antaa teidän jatkaa itsenne sabotointia arvottomuuden tunteilla, ilman että niitä täytyy tuoda tietoisuuden valoon. Se antaa teidän teeskennellä, että ylösnousemuksessa on kyse sen uhraamisesta, minkä tekemistä rakastatte, kasvaaksenne tietoisuudeltanne, kun todellisuudessa uhraatte tietoisuutenne ollaksenne kasvamatta lainkaan.

Monet teistä haluavat palvella. Pidätte ajatuksesta ja voitte kuvitella sen tuntuvan hyvältä, jos maailma arvostaisi teitä tehdessänne sitä. Mutta odottakaa! Kuka tässä puhuu? Onko tämä "sinä" vai puhuuko tässä puolestanne "ei riittävän hyvä"?

"Ei riittävän hyvä" on täysin tyytyväinen antaessaan teidän innostua valotyöntekijän ihanteista ja jopa antaessaan teidän osallistua tällaisiin toimiin. Mutta se antaa teidän nauttia olostanne vain siihen pisteeseen saakka, kunnes kasvava onnellisuutenne ja mielihyvänne tuntuu uhkaavan sitä. Sitten se muistuttaa teitä, että olette "ei riittävän hyvä", ja koska olette sitä, teidän on mahdotonta tuntea olonne hyväksi siitä, kuka olette tai mitä olette.

Se kertoo teille, ettei kukaan tiedä, miten teitä arvostetaan tai mitä teillä on tarjottavana. Se kertoo teille, ettei työnantaja arvosta työtänne tai ettei vanhempi tai puoliso rakasta teitä niin, kuin ansaitsette tulevanne rakastetuksi. Kenties se kertoo teille, että maailma ei ole aivan valmis jollekin yhtä herkälle, tietoiselle ja rakastavalle kuin te. Ja kun se on saanut loppuun kaiken tämän kertomisen, se vetää tilanteen yhteen pyytämällä teitä lopettamaan kaiken, mikä teistä tuntuu hyvältä. Ja sen te teette, koska tähän mennessä olette taas kerran vakuuttuneet siitä, että "ei riittävän hyvä" on sitä, kuka olette.

Huomaatte uskovanne, että ette ansaitse olla onnellinen tai saada hyviä asioita osaksenne. Ja tätä päädytte luomaan, jos ette lopeta sitä.

Niin, mitä sitten teet? Istut nurkassa odottamassa asioiden romahtamista? Ei, rakas ystävä. Sinun on aika nähdä se peli, mitä pelaa itsesi kanssa.

Mitä voit tehdä sen sijaan

Tiedä, että olet riittävän hyvä elämään rakkauden elämää, täysin yhdistyneenä jumaluuteesi. Olet enemmän kuin riittävän hyvä. Olet jumaluutesi. Jumala elää sinussa, sisimpänä itsenäsi, ja koska näin on, voit omaksua tämän näkökulman koska tahansa haluat - joka kerta kun kuulet epäilyksen äänen kertovan sinulle, että olet vain "ei riittävän hyvä".

Silloin kun valitset tämän korkeamman näkökulman olemuksestasi, otat neutraalin tarkkailijan aseman. Voit tarkastella tätä osaasi, joka on hämmentynyt, ja tarjota sille rakkautta. Sinulla on myötätuntoa sen kärsimystä kohtaan, mutta et salli sen jatkaa elämäsi tuhoamista. Muistutat sitä lempeästi siitä, kuka todellisuudessa olet - Jumalan lapsi ja myös Jumala. Sitten toivotat sen tervetulleeksi kotiin, siihen Jumalan piirteiden yhdistyneeseen perheeseen, jota ilmennät sinä ainutlaatuisena ihmisenä, joka olet.

Suurin ystävällisyyden ja yhdistyneisyyden lahja, mikä voit antaa "ei riittävän hyvälle", on tarkoitus. Voit kertoa sille, että olet eheä ja täysin rakastettu, juuri sellaisena kuin olet - ja että se on tervetullut tähän eheyden tilaan kanssasi. Muistuta sitä siitä, että olet rakkauden ohjaksissa ja että annat sille kaiken sen tarvitseman rakkauden. Ja pyydä sitä sitten olemaan valppaana hyvyytesi puolesta eri tavalla.

Pyydä sitä tarkkailemaan kaikkia tilaisuuksia, joita sinulla on tunteaksesi olosi hyväksi, tehdäksesi rakastamiasi asioita ja tunteaksesi olosi hyväksi niitä tehdessäsi. Anna tämän osan varjella hyvyyttäsi, sen sabotoimisen sijasta. Ota se takaisin totuuteen yhteydestäsi Jumalan kanssa ja tiedä, että sinua tuetaan tässä. Kun teet näin, elämääsi siunataan monin tavoin.

Olen Saint Germain.

Dear Friend: Our newsletter was delivered by email on November 15th. If you subscribed to our mailing list and have not received the newsletter yet, please consider subscribing again. Our mailing service faltered during the U.S. elections, and we lost some addresses. We apologize for the inconvenience this may have caused. Thanks… Dan and Alexandra

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Joy and Clarity ja Joy and Clarity International tarjoavat kanavoituja viestejä, opastettuja työpajoja ja yleisöseminaareja auttamaan meitä vapautumaan ihmistietoisuutemme laajentamisen rajoituksista.

Tätä artikkelia saa jakaa veloituksetta sillä edellytyksellä, ettei sitä muuteta tai editoida millään tavalla. Kaupallinen käyttäminen vaatii tekijänoikeuden haltijoiden, Alexandra Mahlimayn ja Dan Bennackin kirjallisen suostumuksen. Jos kopioit tätä aineistoa, mainitse kirjoittajat nimeltä ja liitä mukaan seuraava linkki: www.joyandclarity.com

Lisätietoa yksityisvastaanotoista ja tapahtumista sivuilta http://joyandclarity.blogspot.com.

If you would like to be notified when new material is published in English, please send an email to mahlimay@yahoo.com and include the words "Join Mailing List" in the subject line.

Copyright © 2008 Alexandra Mahlimay ja Dan Bennack