Tuesday, May 4, 2010

"Henkinen turhamaisuus - mitä se on, mitä se tekee" - Saint-Germain -Kanavoiniti


"Henkinen turhamaisuus - mitä se on, mitä se tekee"
Saint-Germain -Kanavoiniti
Alexandra Mahlimay ja Dan Bennack
Cluj-Napoca, Romania
4.4.2010
www.joyandclarity.com

Vapaasti suomentanut Pirjo Laine

Seuraava kysymys, johon Saint Germain vastaa, tulee kuukausittaisesta kanavointilähetyksestä.

Katsoja: Tunnen, että todellinen vapaus tulee, silloin kun voin valita täysin, mitä haluan luoda tai kokea elämässä, kun voin tehdä, mitä tahansa haluan. Mutta eikö liika vapaus johda myös vaikeuksiin - esim. turhamaisuus? Mitä ovat ajatuksesi vapaudesta, valinnasta ja turhamaisuudesta?

Saint Germain: Mielenkiintoinen kysymys. Kysyt tässä vapaudesta valita ja tässä on lyhyt vastaukseni: "Vapauden myötä tulee valinta ja valinnasta löydät vapautesi." Kyllä, vapaudessa valita on jotain hyvin ihanaa. Mutta siinä on myös jotain hyvin viettelevää, erityisesti jos on valmistautumaton kokemaan sen, että pystyy tekemään, mitä haluaa. Ja olet nimennyt yhden näistä vaikeuksista. Sitä kutsutaan turhamaisuudeksi.

Mitä on henkinen turhamaisuus?

Puhutaanpa nyt tietynlaisesta turhamaisuudesta. Puhutaanpa henkisestä turhamaisuudesta. Oletko koskaan tavannut ketään henkisesti turhamaista? Olen valmis lyömään vetoa, että tunnet yhden tai kaksi sellaista.

Henkilö on henkisesti turhamainen, kun hän on liian ylpeä henkisistä saavutuksistaan ja sitten käyttää tätä tehdäkseen vaikutuksen ympärillään oleviin ihmisiin tai manipuloidakseen heitä. Se on tahrannut "sädekehän" monilta ihmisenkeleiltä, jotka johtaisivat toisia maan päällä tänä päivänä.

Henkisellä turhamaisuudella on myös seuraamuksensa. Vain mieti, miten vaikeaa henkisesti turhamaiselle henkilölle on irrottaa itsensä tästä hullutuksesta. Se on monumentaalinen tehtävä. Se on monien henkisellä polulla olevien kompastuskivi, kun he matkaavat kohti jumaluutensa muistamista.

Henkisen turhamaisuuden hullutus

Turhamaisuus on tosiaankin ansa ja tässä on syy miksi:

Ihmiset henkisellä polulla huomaavat usein siirtyvänsä tiedostamisen korkeammille tasoille, kun he edistyvät matkan varrella. Kuitenkin henkisen turhamaisuuden ongelma syntyy, silloin kun näihin kokemuksiin takerrutaan tai niistä lumoudutaan. Joillakin ihmisillä on houkutuksena uskoa, että koska heillä on tällainen upea kokemus, he ovat jotenkin parempia tai valaistuneempia kuin muut. Tämä on tietysti absurdia.

Todellisuudessa heidän egonsa joka ei ole vielä täysin yhdistynyt kokemukseen jumalaisuuden muistamisesta, tekee temppuja heille.

Minäpä annan typerän esimerkin havainnollistamaan tätä kohtaa.

Leikitäänpä, että tuo ego on paikallisen koulun opettaja ja että sinä olet naiivi oppilas, joka on valmis uskomaan lähes kaiken, mitä hänelle sanotaan. Opettajasi kannustaa sinua kirjoittamaan seuraavan epätäydellisen lauseen liitutaululle: "Henkinen kokemukseni on…". Ja sitten täydentämään sen seuraavalla lauseella: "… parempi kuin sinun kokemuksesi viikon jokaisena päivänä, joten miksi et antaisi minun kertoa siitä?"

Sitten opettajasi lähettää sinut kotiin toistamaan tätä naurettavaa lausetta perheellesi, ystävillesi ja naapureillesi, kunnes he ovat joko vakuuttuneita siitä, että tiedät tarkkaan, mistä puhut, ja sinun pitäisi johdattaa teidät Pyhään maahan, tai että olet todistettavasti hullu. Ja näin väärä profeetta on syntynyt.

Tiedä tämä, ystäväni: ego ottaa kaiken, mikä on sinun, ja vääntää sen omiin tarkoituksiinsa. Se rakastaa varmistaa, että sinä ja ympärilläsi olevat pysytte tietämättömänä jumaluudestanne.

Miksi ego uskoo, että se ansaitsee saada tunnustusta tai olla parempi kuin kaikki muut? Koska se on salaa epävarma paikastaan ja merkityksestään maailmassa. Tämä tekee egosta herkän liioittelevan ylpeyden kokemukselle. Ja tämän henkinen versio on todella hankala.

Ego ei voi koskaan ottaa oikeutettua ylpeyttä mistään, mikä on todella tärkeää sinussa - kuten totuus jumaluudestasi - koska ego syntyi tuon tosiasia tietämättömyydestä.

Ja tämä tuo meidät takaisin turhamaisuuteen.

Henkinen turhamaisuus ei ole mitään muuta kuin egon vahvistamaa jumaluutesi "tunnistamista". Mutta se on vääränlaista tunnistamista. Se on vain yksi tapa estää sinua todella muistamasta jumaluuttasi, kertomalla sinulle ja ympärilläsi oleville, että olet jo tehnyt sen, silloin kun todellisuudessa et ole. Ego kannustaa sinua hyväksymään tämän sadun kertomalla, että jos voit vain suostutella riittävästi ihmisiä uskomaan, että niin on, sen on tietysti oltava totta. Ja tämä on henkisen turhamaisuuden ansa. Se on yhtä lailla ongelma niille, jotka johtaisivat toisia henkisellä polulla, kuin niille, jotka antaisivat itseään johdettavan.

Jotta asiat tehdään täysin selväksi, toistan itseäni: "Vapauden myötä tulee valinta ja valinnasta löydät vapautesi."

Tiedä tämä, rakas ystävä, että silloin kun olet todella vapaa, valitset kokemuksesi viisaasti, aivan kuin sielusi tekee, eikä henkinen turhamaisuus tule kuvaan mukaan ollenkaan.

Sen sijaan päätöksesi, mitä teet elämälläsi, suhteissasi ja kaikessa muussa sinulle tärkeässä, ovat harmoniassa sielusi valintojen kanssa siitä, miten parhaiten ilmennetään sen jumaluutta "ihmissinuna" maan päällä.

Ja tässä harmonisessa sopusoinnussa ihmisyyden ja jumaluuden välillä käsität vapauden todellisen merkityksen. Vapauden merkitys sinulle ihmisenä on vapautua sen unohtamisesta, kuka todellisuudessa olet - vapautua niistä egon innoittamista itseä sabotoivista teoista, jotka pitävät jumaluutesi pimennossa.

Tiedä, että silloin kun yhdistät egon vääristyneet havainnot siitä, kuka olet, jumaluutesi tietoiseen kiitollisuuteen, löydät vapauden ja tarkoituksen kaikesta, mitä teet.

Ja mikä tärkeämpää, ymmärrät, että kasvavalla henkisellä tietoisuudellasi ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että olet parempi kuin muut tai korkeammalle kehittynyt. Sen sijaan se asettaa sinut samalle tasolle kaikkien ihmisten kanssa ja pyytää sinua olemaan nöyrä joka päivä.

Tällainen nöyryys pyytää sinua johtamaan ja opettamaan esimerkillä - ei näyttämisellä tai esiintymistaidolla - ja osoittamaan toisille, että ihmiselämän eläminen ja toimiminen jumalaisesti tiedostaen on mahdollista myös heille.

Muista, että nöyryys ei pyydä sinua kieltämään jumaluutesi suuruutta tai elämään pelokkaasti. Jumaluutesi ON suuri ja niin olet sinäkin, kun tunnet sen innoituksen. Nöyryys pyytää sinua vain elämään elämääsi ilman vääränlaista ylpeyttä, ilman egoa.

Tarve käyttää erottelukykyä

Silloin kun voit vapautua egon turhamaisuudesta, et enää tunne, että olet henkisesti parempi muita tai valaistuneempi tai että sinun on pakotettava korkeampaa näkökulmaasi heille, heidän omaksi parhaakseen. Eivätkä sinua viettele niiden kilpailevat viestit, jotka yrittäisivät kertoa tai myydä sinulle tällaista turhamaisuuspakettia. Tänä päivänä vaaditaan paljon erottelukyvyn käyttöä tämän osalta.

Sen sijaan olet tietoinen jokaisen tarpeesta löytää tiensä takaisin oman jumaluutensa muistamiseen ja olet innokas auttamaan heitä kunnioittavalla ja tarkoituksenmukaisella tavalla, silloin kun he kutsuvat sinua.

Kiitos, ystäväni, tämän kysymyksen esittämisestä kaikkien niiden puolesta, jotka ovat läsnä nyt ja jotka ehkä lukevat tätä myöhemmin. 


Saat viimeisimmät käännökset, Ilmoittaudu tästä.
Jos haluat jakaa tämän viestin kanssa ystävälle, klikkaa tästä.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Joy and Clarity ja Joy and Clarity International tarjoavat kanavoituja viestejä, opastettuja työpajoja ja yleisöseminaareja auttamaan meitä vapautumaan ihmistietoisuutemme laajentamisen rajoituksista.

Tätä artikkelia saa jakaa veloituksetta sillä edellytyksellä, ettei sitä muuteta tai editoida millään tavalla. Kaupallinen käyttäminen vaatii tekijänoikeuden haltijoiden, Alexandra Mahlimayn ja Dan Bennackin kirjallisen suostumuksen. Jos kopioit tätä aineistoa, mainitse kirjoittajat nimeltä ja liitä mukaan seuraava linkki: www.joyandclarity.com

Lisätietoa yksityisvastaanotoista ja tapahtumista sivuilta http://joyandclarity.blogspot.com.

If you would like to be notified when new material is published in English, please send an email to joy.clarity@gmail.com and include the words "Join Mailing List" in the subject line.


Copyright © 2008-2010 Alexandra Mahlimay ja Dan Bennack